Regels en Afspraken

Regels en afspraken zijn nodig om de sfeer op school goed te houden en de veiligheid voor onze leerlingen te waarborgen. Wel streven we ernaar de regels zo veel mogelijk te beperken. Dat bevordert de duidelijkheid voor de kinderen.

zomerKapstokregels

Er zijn drie kapstokregels. Voor de groepen 1 tot en met 4 zijn ze anders omschreven dan voor de groepen 5 tot en met 8.

Groep 1 tot en met 4

• Voor groot en klein zullen we aardig zijn
  • We zullen goed voor onze spullen zorgen, dan zijn ze weer te gebruiken morgen
  • Binnen is het wandelgebied, buiten hoeft dat lekker niet

Groep 5 tot en met 8

• Zorg voor elkaar
  • Zorg voor materiaal
  • Zorg voor de omgeving

zorgvoorelkaar     zorgvoormateriaal     zorgvooromgeving

kleuren2Daarnaast zijn er nog aanvullende afspraken

• Mobiele telefoons mogen tijdens schooltijd niet aan staan. Bij gebruik van de telefoon neemt de leerkracht de telefoon in.
  • Onder schooltijd is snoepen niet toegestaan.
  • Fietsen horen in de rekken van de fietsenstalling. Fietsen buiten deze rekken worden verplaatst naar de rekken. Het stallen van de fiets gebeurt op eigen risico.
  • De school is niet verantwoordelijk voor eigendommen van leerlingen. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt volledig bij de ouders/verzorgers.
  • Kinderen moeten een autogordel om als ze met ouders meerijden tijdens uitstapjes. Een leerling die kleiner is dan 1.35 meter mag alleen met een stoelverhoger voorin.
  • Er mag op het grote plein alleen gespeeld worden met skeelers, skateboarden en waveboarden als de gebruiker een helm en polsbeschermers draagt. Naar inzicht van de leerkracht kan het gebruik van dit soort speelgoed in het belang van de veiligheid van andere kinderen verboden worden.

feest1De verjaardag van uw kind is altijd een feest en er mag natuurlijk worden uitgedeeld. De kinderen mogen ook een aantal andere groepen langs (ongeveer 8) om de leerkrachten te trakteren en ze mogen bij de klas van broer(tjes) of zus(jes) langs. Wij hopen dat u in het kiezen van uw traktatie (voor kinderen én team) rekening houdt met het volgende: niet te veel, gezond en lekker!

De ouders van kinderen in de groep 1-2 mogen mee de klas in om het feestje in de groep mee te maken. Vanaf groep 3 doen we dat niet meer. U kunt wel uw camera achterlaten, zodat de leerkracht leuke foto's kan maken.

lettersDe Regenboogschool heeft een speciaal school T-shirt.

Kinderen kunnen dit t-shirt dragen tijdens gezamenlijke activiteiten zoals de avondvierdaagse, het schoolreisje en sportdagen. Het is voor de begeleiders meteen duidelijk wie er op de Regenboogschool zitten en het geeft een mooie eenduidige uitstraling naar anderen.

Indien u niet in het bezit bent van dit T-shirt voor de kinderen, raden wij u aan om dit te bestellen. Dit is mogelijk tijdens de jaarlijkse verkoop van de shirts. Houdt u de site in de gaten voor de data van verkoop of kijk in de agenda.

Er zijn kindermaten (8 euro per stuk) en volwassen maten (10 euro per stuk) te koop. Veel ouders vinden het leuk om ook een t-shirt te dragen tijdens bijvoorbeeld schoolreisje of de avondvierdaagse.

loep1Voorwerpen die in de school of op de speelplaats zijn gevonden worden een periode in de keuken bewaard. U kunt de conciërge hiernaar vragen.  Soms duurt het een paar dagen voordat de spullen hier terecht komen dus het loont zeker de moeite om dit goed in de gaten te houden. Na verloop van tijd worden de spullen aan een goed doel geschonken.