Een nieuw jaar, een nieuwe start

algemeenAl enige jaren zijn we als team 'achter de schermen' bezig met het bedenken en vormgeven van onderwijs nieuwe stijl. Onderwijs gericht op hetgeen kinderen anno 2032 nodig hebben. Onderwijs gericht op de nieuwe tijd, rekening houdend met die vaardigheden die kinderen nodig hebben voor later. Onderwijs gericht op de toekomst.

 

 


Wat zijn de concrete veranderingen vanaf augustus 2018?

Dekinderen gaan elke dag naar school van 8.30 tot 14.00 uur. Iedere ochtend gaan de groepen 3 t/m 8 aan de slag met de kernvakken: rekenen, spelling, taal, technisch lezen, begrijpend lezen, schrijven.
En iedere middag zijn de groepen 3 t/m 8 bezig met thematisch leren: de zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis, biologie. De creatieve vakken bieden wij d.m.v. een thematische manier van werken aan.
En ook Engels blijven we in alle groepen aanbieden. Er wordt gewerkt vanuit leerlijnen (wat moeten kinderen wanneer aangeboden krijgen en beheersen) d.m.v. een methode.

In mijn eerdere blog "Als je blijft doen wat je deed, houd je wat je had" kunt u hier uitgebreider over lezen.


Eind januari ontvangt u een schrijven waarin we verder ingaan op de veranderingen vanaf augustus 2018. Ook in april en juni zal er een extra schrijven komen met informatie over deze onderwerpen.

Op woensdag 18 april is er een extra informatie avond i.v.m. de nieuwe schooltijden. Ook KMN Kind & Co zal bij deze avond aanwezig zijn. Wij geven u deze avond graag alle informatie die u nodig heeft om in augustus niet voor verrassingen te staan. Reserveert u deze datum alvast in uw agenda?


Rest mij u allen een leerrijk, uitdagend en voorspoedig 2018 te wensen! Samen op weg naar goud!

Hellen

Over ons

Op KBs de Regenboog staat het lerende kind centraal. Als school zijn we gericht op zijn of haar ontwikkeling vanuit de mogelijkheden die het kind in zich draagt.

Contact

Telefonisch contact: 0348 431039 of stuur een email naar info@regenboogwoerden.nl.