Samen op weg naar goud

goudHeeft u ook zo genoten van uw kind in de vakantie? Dat hij/zij ineens dingen deed die hij/zij eerder nog niet kon? Dat er ineens die durf was om in het diepe te springen, om een paar woorden in een ander taal te spreken, of om nu wél uit logeren te gaan? Of misschien dat juist nu het lezen ineens beter ging, de bal beter hooggehouden werd of dat hij/zij ineens dingen wel lustte. Maar misschien ook wel de verandering richting puber, en juist dingen niet meer willen of het stom vinden om jou als vader of moeder te zien dansen....

Groeien, leren, oefenen, toepassen en weer groeien. Mooi om bewust bepaalde stappen te mogen ervaren en mee te maken.

Maar het is ook wel weer fijn dat iedereen weer veilig terug is!


Belofte

In onze schoolgids heeft u al kunnen lezen dat we op De Regenboog realiseren dat elke leerling goud haalt! Dit is de belofte die we als team met u willen maken.  Waarbij we goud definiëren als 'de beste versie van jezelf zijn'. Daarom gaan we 'samen op weg naar goud'. Met het kind, u als ouder en met de leerkracht. Ieder in zijn/haar eigen rol verantwoordelijk voor het leren van uw kind, onze leerling.

Acht jaar nemen we de tijd

Om de beste versie van jezelf te kunnen zijn is het van belang eerst te weten wie je bent, wat je kan, waar je kwaliteiten liggen, waar je voorkeuren liggen, kennis te vergaren, te oefenen, te ontdekken, jezelf te zien t.o.v. de ander,  en later ook t.o.v. de groep/de maatschappij.

Deze weg naar goud duurt bij ons 8 jaar, soms iets korter, soms  iets langer. Omdat geen kind hetzelfde is, en omdat geen weg van te voren geplaveid is. Omdat er soms een omweg nodig is, een andere route of juist een kortere route. Omdat we graag kijken naar uw kind, de mogelijkheden en de onderwijsbehoefte.

Samen

Het team kijkt ernaar uit om ook dit jaar weer een stukje van die weg samen op te trekken met uw kind, maar ook met u als ouder/verzorger. Om samen te overleggen en er samen te zijn voor uw kind, onze leerling.

Op naar een mooi en goed schooljaar! Om volgend jaar in de zomer weer te ervaren waarin uw kind dit schooljaar is gegroeid 😊.


Groeten, Hellen

Over ons

Op KBs de Regenboog staat het lerende kind centraal. Als school zijn we gericht op zijn of haar ontwikkeling vanuit de mogelijkheden die het kind in zich draagt.

Contact

Telefonisch contact: 0348 431039 of stuur een email naar info@regenboogwoerden.nl.