Bijna vakantie...

Mijn eerste volledige jaar als directeur van de Regenboog zit er bijna op! Het was een jaar waarin we elkaar als nieuwe directie moesten leren kennen en ook het team moest ons in deze nieuwe setting leren kennen en ervaren.

Het was een jaar van keuzes maken: Zo hebben we opnieuw de andere schooltijden onder de loep genomen en een nieuw instemmingsverzoek bij de MR gedaan, ervoor gekozen om voorlopig niet met tabletonderwijs verder te gaan, de keuze gemaakt om te starten met schoolbreed Engels (vanaf september), gekozen voor een onderwijsvorm van thematisch leren in combinatie met Kunst en Cultuur (hier heeft u al over kunnen lezen in mijn eerdere blogs, komt komend jaar veel meer in beeld), en hebben we besloten om terug te gaan naar vijf kleutergroepen.

Ook in het team zijn er keuzes gemaakt: vijf leerkrachten hebben om verschillende redenen besloten om de Regenboog (in de loop van het jaar) te verlaten. Het was een jaar van bewustzijn van onze werkdruk, hier hebben we teambreed met regelmaat over gesproken.

 

Het was een jaar van het vergroten van de ouderbetrokkenheid, zichtbaar in bijvoorbeeld de klankbordgroep. Erg fijn dat veel ouders ons weten te vinden met vragen en/of opmerkingen. Het was een jaar met vreugde (o.a. juf Sonja beviel van een prachtige tweeling, enkele collega's verhuisden en een collega werd ten huwelijk gevraagd) en een jaar van verdriet (meerdere collega's verloren dit jaar hun (schoon)vader of (schoon)moeder).

Het was een jaar met Sinterklaas die over het bijna bevroren water naar onze school kwam, een kerstviering in de mooie Bonaventura-kerk, een Carnaval die vanwege het slechte weer binnen startte, mooie vieringen en drie geweldige afsluitende musicalavonden.

Het was een jaar waarin we als team het onderwijs en de onderwijskwaliteit weer meer centraal hebben gezet! Hoe maak ik leren zichtbaar in de klas? Hoe betrek ik kinderen meer bij het leren? Eigenaarschap kwam in de school en in de klas, bijvoorbeeld door de start van driehoekgesprekken. Het stellen van doelen voor de klas of per leerling werd nog duidelijker. Bevlogen leerkrachten die nog bewuster bezig zijn met het mooie vak van onderwijs geven!

Het was een jaar van heel hard werken en heel veel plezier maken met elkaar.

En nu is het dan bijna zomervakantie. Tijd om even afstand te nemen en te reflecteren en evalueren, tijd om aandacht te hebben voor het gezin, de omgeving en weer nieuwe energie op te doen. Ik ga in juli mijn zinnen verzetten in het heerlijke Italië en hoop dat ik jullie in augustus weer allemaal gezond en wel mag begroeten.

Buone vacanze! Ciao!

Hellen

Over ons

Op KBs de Regenboog staat het lerende kind centraal. Als school zijn we gericht op zijn of haar ontwikkeling vanuit de mogelijkheden die het kind in zich draagt.

Contact

Telefonisch contact: 0348 431039 of stuur een email naar info@regenboogwoerden.nl.