Wie neemt de uitdaging aan om de biebcommissie te komen versterken?

biebDe biebcommissie heeft aan het eind van vorig schooljaar helaas afscheid genomen van betrokken ouders. Ook na de kerstvakantie moeten een aantal ouders stoppen omdat het niet meer te combineren valt met eigen werkzaamheden. Dit vinden wij als Regenboog uiteraard ontzettend jammer en wij bedanken hen alvast voor hun inzet.

De wijze waarop de schoolbibliotheek draait, wordt allemaal verzorgd door de vele inspanningen van de biebcommissie. Een commissie waarin betrokken ouders en leerkrachten één belangrijk doel voor ogen hebben, namelijk alle kinderen laten lezen met plezier. Iets waar wij als Regenboog enorm trots op zijn en wat wij graag gecontinueerd zien worden

Lezen is de afgelopen jaren één van onze speerpunten geweest binnen ons onderwijs. Lezen dient als basis om tot leren te komen  en draagt bij aan het ontwikkelen van een enorme woordenschat. Daarnaast is het lezen van boeken voor veel kinderen ontzettend leuk.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste ouders, die het leuk vinden om een actieve bijdrage te leveren aan de biebcommissie. Indien mogelijk is het wenselijk dat ouders, die interesse hebben en zich aanmelden, voor de kerstvakantie al kunnen meedraaien in verband met een zorgvuldige overdracht.
 
Werkzaamheden kunnen bestaan uit:

  • het invoeren en uitleenklaar maken van boeken voorzien van thema en/of schrijver
  • het verzorgen van de kleuterbibliotheek
  • boeken plakken
  • uitleenactiviteiten en klassenbibliotheek coördineren  en erover communiceren
  • het uitlenen en innemen van boeken, waarbij leerlingen geholpen worden om een boek uit te zoeken
  • coördinatie Kinderboekenweek


Uiteraard kunt u een voorkeur voor een taak uitspreken.

Als u denkt dat hier een leuke uitdaging tussen zit, kunt u zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Helga van Noordenburg interim adjunct-directeur)

Over ons

Op KBs de Regenboog staat het lerende kind centraal. Als school zijn we gericht op zijn of haar ontwikkeling vanuit de mogelijkheden die het kind in zich draagt.

Contact

Telefonisch contact: 0348 431039 of stuur een email naar info@regenboogwoerden.nl.