Vastenactie weer van start

geldDe vastentijd is begonnen en ook dit jaar doen wij mee met de scholenactie van de landelijke Vastenactie! We komen samen in actie voor kinderen die onze hulp het hardste nodig hebben! 

 

Campagneproject 2018 

Tijdens Vastenactie 2018 zamelen we geld in voor de meest kwetsbare kinderen in Mbala in Zambia (Afrika), namelijk weeskinderen en gehandicapte kinderen. De Zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria helpen daar kinderen en volwassenen die het moeilijk hebben. 

We gaan sparen voor Sunsuntila, een opvangcentrum voor kinderen die een of beide ouders moeten missen, omdat ze overleden zijn aan de ziekte aids. In het opvangcentrum vinden de kinderen een veilige plek. Hier krijgen ze dagelijks een maaltijd en hulp bij hun huiswerk. Bovendien wordt hun schoolgeld betaald. In de scholenfilm is een dag uit het leven van Emeldah te volgen, die dagelijks naar Sunsuntila gaat. 

Ook sparen we voor de Victor Braunschool, een school voor kinderen met een beperking. Deze kinderen zitten vaak de hele dag thuis omdat hun ouders zich schamen. Dankzij de zusters krijgen ze onderwijs en fysiotherapie. Wij gaan sparen voor leermiddelen en speelmaterialen voor de kinderen van de Victor Braunschool en voor de kinderen van Sunsuntila. Uw kind kan klusjes of andere acties bedenken om geld te sparen voor in het Vastendoosje. 

Lesmateriaal

Wij maken tijdens de vastentijd ook gebruik van het lesmateriaal ‘Tijd voor verhalen’. Vastenactie biedt dit speciaal aan voor de periode voor Pasen. In het lesmateriaal gaan de kinderen aan de slag met het campagneproject en worden ze aan het denken gezet over hun eigen visie op het leven. Hierdoor draagt het lesmateriaal tevens bij aan de kerndoelen ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’ (34-39) van de kerndoelen voor het basisonderwijs. 

Scholentour

Om het campagneland en de vastenperiode dichter bij de kinderen te brengen, organiseert Vastenactie een Scholentour. De Regenboog ontvangt donderdag 22 februari een aantal gastdocenten. Zij komen in alle groepen een les verzorgen over het leven van kinderen in Mbala.

Team van Basisschool de Regenboog

 

Meer informatie over de scholenactie van de Vastenactie vindt u op www.vastenactie.nl/scholen

Over ons

Op KBs de Regenboog staat het lerende kind centraal. Als school zijn we gericht op zijn of haar ontwikkeling vanuit de mogelijkheden die het kind in zich draagt.

Contact

Telefonisch contact: 0348 431039 of stuur een email naar info@regenboogwoerden.nl.