Verslag MR-vergaderingen 30 maart & 20 april 2017

informatie1In dit MR-verslag leest u de meest relevante punten, die besproken zijn tijdens de MR vergadering van 30 maart en 20 april 2017. Dit verslag en eerdere verslagen zijn hier terug te vinden op de website van De Regenboog.

Andere schooltijden

Vorig jaar is besloten om in het schooljaar 2019-2020 over te gaan op het continue rooster met 4 gelijke dagen en de woensdagochtend. Recente ontwikkelingen en inzichten hebben de directie er toe gebracht om dit te willen vervroegen.

Op verzoek van de MR heeft de directie tijdens een ingelaste MR vergadering op bevlogen wijze de Visie 2020 gepresenteerd. Dit was zeer inspirerend en de directie en de aanwezige leerkrachten straalden een hoge mate van enthousiasme uit. De MR is van mening dat de school hiermee een weg inslaat met modern onderwijs van hoge kwaliteit aansluitend bij de vereisten die aan kinderen gesteld gaan worden.

Om de visie zo goed mogelijk te realiseren heeft de MR ermee ingestemd om per schooljaar 2018-2019 over te gaan op het 5 gelijke dagen model. Dat is een jaar eerder dan het vorig jaar goedgekeurde model. Aan het begin van het nieuwe schooljaar 2017-2018 zullen de ouders meegenomen in de Visie 2020 en er een ouderpeiling voor het vijf gelijke dagen gehouden worden.

Bij het vijf gelijke dagen model gaan de leerlingen elke dag van 8.30 uur tot 14.00 uur naar school. De leerlingen blijven dan allemaal over en het half uur pauze vindt dan onder toezicht van een leerkracht plaats.

Snappet

Het directieteam heeft besloten dat Snappet niet geïntroduceerd zal gaan worden. Hierbij hebben o.a. kosten en rendement een belangrijke rol gespeeld. De MR heeft geadviseerd om het proces goed af te sluiten en de relevante data te verzamelen, zodat deze in de toekomst gebruikt zouden kunnen worden.

Vakantierooster

Het vakantie- en jaarrooster voor het schooljaar 2017-2018 is voor advies voorgelegd aan de MR. De MR heeft een positief advies gegeven na een paar kleine aanpassingen. Een belangrijk punt in dit rooster is het feit dat er maar 1 week meivakantie is. Dit heeft te maken met de overgang naar andere schooltijden. Hiervoor is het noodzakelijk dat er meer uren gemaakt worden zodat het totaal aantal uren dat leerlingen in hun 8 jaar basisschool voldoet aan de wettelijke eis. Lees hier meer over de vakantie- en verlofdagen 2017.

Communicatie

Als u vragen / opmerkingen heeft, aarzel dan niet om de MR te contacteren. Het best kan dat via het volgende mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over ons

Op KBs de Regenboog staat het lerende kind centraal. Als school zijn we gericht op zijn of haar ontwikkeling vanuit de mogelijkheden die het kind in zich draagt.

Contact

Telefonisch contact: 0348 431039 of stuur een email naar info@regenboogwoerden.nl.